Eric Ericsondagen med OD och Adolf Fredriks Gosskör

Eric Ericsondagen infaller årligen i närheten av hans födelsedag den 26:e oktober. Det blir en storslagen körkonsert med inslag av utmärkelser till förtjänta medlemmar av körfamiljen. Föreningen Sveriges Körledare tillsammans med Inge och Einar Rosenborgs Stiftelse utser “Årets Körledare”, UNGiKÖR utser Årets Barn- och Ungdomskörledare och Madeleine Ugglas Stipendiefond delar ut sina stipendier.

På den här avslutande konserten i Eric 100-jubileet bjuder vi på Sångsällskapet Orphei Drängar, Uppsalakören som Eric själv ledde i hela 40 år och som hans kloka och välformulerade händer formade till världens bästa manskör. Idag förvaltas hans arv av Cecilia Rydinger Alin, själv Ericson-elev, professor och rektor på Kungl. Musikhögskolan. OD kommer att bjuda på Ericsons favoritstycken, men också på nyare musik som visar hur hans arv både lever och utvecklas. Här mejslar man fram den magiska, “Ericsonska”, körklangen!

OD delar konserten med de betydligt yngre sångarna från Adolf Fredriks musikklasser, Norrmalm: Adolf Fredriks Gosskör under ledning av Tony Margeta. Adolf Fredriks Gosskör startades 1965 av Jan-Åke Hillerud och är, tillsammans med Adolf Fredriks Flickkör, en av Adolf Fredriks musikklassers två så kallade profilkörer.

Gosskören har sjungit med Kungliga Filharmoniska Orkestern, med Radiosymfonikerna och Stockholms Läns Blåsarsymfoniker. Den har varit med i TV, på senare tid vid Prins Nicolas dop, Melodifestivalen, Skavlan och Nyhetsmorgon. Gosskören är också flitigt anlitad för konferenser och företagsevenemang vid sidan av en regelbunden konsertverksamhet. Kören är en återkommande gäst vid utländska festivaler och tävlingar och det har tagit kören till Italien, Estland, Tyskland och Japan och flera andra länder.

Adolf Fredriks Gosskör av idag består av ett 60-tal pojkar och unga män i årskurs 5-9, indelade i sopraner, altar, tenorer och basar. Man börjar i Preparandkören under vårterminen i 4:an innan man provar in till Gosskören.

 

Biljett: 150:- / 100:-

Laddar Karta...

Date/Time
28/10/2018
15:00

Location
Eric Ericsonhallen


2018-10-09T10:29:26+02:00 28 October, 2018|Eric Ericsonåret, Konsert|