Lone Larsen

”Jag är intresserad av att ta till vara varje enskild sångares konstnärliga potential.”
Lone Larsen är en stockholmsbaserad körledare utbildad vid Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och vid Juilliard School of Music i New York.

Lone leder VoNo (Voces Nordicae) sedan starten 1999. Tillsammans med sina sångare har Lone jobbat fram ett eget sceniskt uttryck och VoNo gör nästan uteslutande sceniska konserter. Lone är ofta anlitad för workshops och konsertprojekt både i Sverige och utomlands. För närvarande är hon konstnärlig projektledare/kormästare på Folkoperan i Stockholm. EIC samarbetar återkommande med Lone och VoNo, särskilt i vår årliga Musik & Medmänsklighet-festival, där de ofta förekommer som workshopledare respektive övningskör för den internationella körledarkursen CONDUCTING 21C. 2017 utnämndes Lone Larsen till professor i dirigering vid Ersta- Sköndal högskola.

Katarina Henryson

Positiv förstärkning och kollektiv kreativitet är nyckelord som kännetecknar Katarinas konstnärliga ledarskap

Katarina Henryson är frilansande musiker (sång), arrangör, kompositör och workshopledare.
Efter Adolf Fredriks musikklasser utbildade hon sig på Kungliga Musikhögskolan. På musikhögskolan var hon 1984 med och bildade den världsberömda vokalgruppen The Real Grou, som hon sedan turnerat med över hela världen ända fram till 2016. Katarina är efterfrågad, i och utanför landet, både som workshopledare och som sångsolist. Katarina framträder ofta tillsammans med sin man, cellisten Svante Henryson. I februari-mars 2017 ansvarade Katarina för att handplocka ett antal professionella ensemblesångare för Marina Abramovics performance The Cleaner i Eric Ericsonhallen. I höst kommer hon att göra körworkshops på konsthallar i Luleå, Göteborg och Malmö tillsammans med Marinas medarbetare Lynsey Peisinger i EICs regi, som en del i EICs projekt KörKonst.

Petter Ekberg

Petter Ekberg är körledare i Göteborgs Domkyrka där han leder gosskören och Gustavi ungdomskör.