Loading Events
  • This event has passed.

TYVÄRR BEHÖVER VI MEDDELA ATT DENNA KONSERT ÄR INSTÄLLD PGA COVID-19. VI HOPPAS KUNNA GENOMFÖRA KONSERTEN SENARE I VÅR SÅ HÅLL UTKIK HÄR FÖR NYTT DATUM. KÖPTA BILJETTER INLÖSES VIA NORTIC.

Vi har glädjen att presentera den andra av vårens två konserter till förmån för Barncancerfonden, Barn sjunger för Barn. I den här konsertserien möts två musikklasser, en från Stockholmsområdet och en från en annan del av landet, i en gemensam konsert. De här konserterna startade 2012 och vi har dragit in över en kvarts miljon till Barncancerfonden i dagsläget, något som känns väldigt fint för både oss på EIC och de medverkande skolorna.

Sedan 2012 arrangerar Eric Ericson International Choral Centre (EIC) Barn Sjunger för Barn-konserter till förmån för Barncancerfonden. Två på våren och två på hösten, där musikklasser, en från Stockholmsområdet och en från någon annan del av landet träffas och delar konsert. Förutom det musikaliska mötet som vi hoppas ska ge fina möten och inspiration, så syftar konserterna också till att öka medvetenheten hos eleverna, att de med sin sång, kan hjälpa andra barn. I det här fallet barn med cancer, berättar Anna Larsdotter Persson, verksamhetschef på EIC och initiativtagare till konsertserien.

– Hittills har vi samlat in över 300 000 kr till Barncancerfonden och vi är så glada för det här samarbetet och välkomnar alla till de två konserterna i Eric Ericsonhallen under våren 2020 där vi hoppas kunna fortsätta samla in massor med pengar till det angelägna arbetet med att förebygga och bekämpa cancersjukdomar hos barn, avslutar Anna Larsdotter Persson. Den här konsertserien ingår i EIC:s projekt Musik & Medmänsklighet.

Vid konserten den 24 mars kl 19.00 medverkar barnkörer från Västerås Musikklasser och Täby Musikklasser under ledning av Monia Bjarkero, Carna Fredriksson och Gitte Littwold.

Vill du se vår insamling hos Barncancerfonden så hittar du den här: https://www.barncancerfonden.se/eric-ericson-international-choral-centre-och-sveriges-musikklasser#. Här kan du också göra en egen insättning om du vill stödja insamlingen lite extra. Du kan också dela den här insamlingen och peppa andra att stödja den!

Varmt välkommen på vårens konserter!

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top