Loading Events

Ensemble Å, dirigent Sofia Ågren.
Asuka Nakamura piano
Kungsholmens Gymnasium NA23ka, dirigent Mikael Wedar

Musik bl.a av Jonathan Dove

I körserien ERICSONG ger EIC publiken en högkvalitativ konsert med professionella och meriterade körer. Kören bjuder in till ett möte med en ung ensemble som också ges tillfälle att sjunga en mindre del av konserten. ERICSONG erbjuder en plats där den meriterade ensemblen kan utmana och pröva sina konstnärliga gränser och utforma ett program för att kompromisslöst låta både publik och sångare ta del av det som bär svenskt körliv vidare.
Sverige rankas högt i den internationella körvärlden, tack vare Eric Ericsons ovärderliga arbete då, och dagens körledare och körsångare idag. Detta behöver vi uppmärksamma, stärka, tillvarata, förvalta och utveckla.

Ensemble Å
Ensemblen består av 16-18 sångare med sin hemvist i Radiokören, Eric Ericsons Kammarkör, Mikaeli Kammarkör, Allmänna sången, Gustaf Sjökvists Kammarkör m.fl., som förenas av en vilja att musicera på en hög nivå.

SOFIA ÅGREN:
Sofia är utbildad kör- och orkesterdirigent vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och innehar även en Master of Arts in Education Sofia Ågren arbetar sedan 2016 heltid som kördirigent på Stockholms
Musikgymnasium/Kungsholmens Gymnasium, och var under 2011-2021 ledare för Uppsala Vokalensemble. Som dirigent och repetitör har hon även arbetat med bl.a. Gustaf Sjökvist Kammarkör, Radiokören, S:t Jacobs Kammarkör, Adolf Fredriks Vokalensemble och AScalpella – Medicinska föreningens Kammarkör (2007-2016). Hon har tidigare arbetat på Adolf Fredriks musikklasser och i sin tjänst ansvarat för internationellt erkända Adolf Fredriks Flickkör samt Kungl. Operans barnkör.

Asuka Nakamura:
Asuka började spela piano vid tre års ålder i Nagoya, Japan.
När hon var sex år gjorde hon sin debut och spelade kammarmusik tillsammans med medlemmar ur stadens filharmoniska orkester och redan vid nio års ålder gjorde hon solistdebut med Mozarts kända Pianokonsert nr 23. Hon studerade för Staffan Scheja på Kungl. Musikhögkolan i Stockholm med start 2002 och när hon avslutade sina studier belönades hon med jetongmedalj. Asuka har framträtt, inte bara i Japan och Sverige, utan även i Manchester, Oxford och Budapest. Dessutom har hon hållit soloafton hos Beethovensällskapet i London och varit solist med Krakowsymfonikerna i Polen.

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top