Loading Events
  • This event has passed.

Konsertperformance 360° 26/3 kl 17.00

ENSEMBLE Å Dir Sofia Ågren

AORA Vokalensemble

Smiling LIS
röst och elektronik

Asuka Nakamura piano

Katarina Henryson
konstnärlig ledare

360° är en konsertperformance som låter publiken ingå i ett sömlöst flöde av en klingande, visuell och ibland ljudlös upplevelse.

Med inspiration från Communityperformanceverket The Cleaner av Marina Abramovic och Lynsey Peisinger har Eric Ericson International Choral centre fortsatt att undersöka skärningspunkten mellan musik och performancekonst . Varje konserttillfälle skapar ett nytt möte mellan olika utövare. Publikens placering och den runda hallens form gör att upplevelsen ger utrymme för en känsla av delaktighet som är en del av kärnan i 360°.

OM ENSEMBLE Å:

Ensemble Å grundades 2021 av dirigent Sofia Ågren. Ensemblen består av 16-18 sångare med sin hemvist i Radiokören, Eric Ericsons Kammarkör, Mikaeli Kammarkör, Allmänna sången, Gustaf Sjökvists Kammarkör m.fl., som förenas av en vilja att musicera på en hög nivå. Konserten i Gottsunda kyrka är ensemblens debutkonsert.

OM SOFIA ÅGREN:

Sofia Ågren arbetar sedan 2016 heltid som kördirigent på Stockholms Musikgymnasium/Kungsholmens Gymnasium sedan 2016, och var under 2011-2021 ledare för Uppsala Vokalensemble. Som dirigent och repetitör har hon även arbetat med bl.a. Gustaf Sjökvist Kammarkör, Radiokören, S:t Jacobs Kammarkör, Adolf Fredriks Vokalensemble och AScalpella – Medicinska föreningens Kammarkör (2007-2016).

Sofia är utbildad kör- och orkesterdirigent vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och innehar även en Master of Arts in Education med inriktning körmetodik och med klassisk sångmetodik som specialisering. Sofia har tidigare läst kördirigering och musikteori vid Uppsala Universitet (för bl.a. Stefan Parkman, Robert Sund) och Musikvetenskap på Stockholms Universitet.

OM AORA:

Vokalgruppen AORA består av sex starka röster från sex olika musikaliska bakgrunder. Pop, jazz och folkmusik, allt inbäddat i egenskriven musik och i originalarrangemang skrivna för gruppen. I november 2022 släppte AORA sin debut-EP “Puls” med originalmusik på svenska om tankar, känslor och dilemman som livet kan erbjuda. Recensioner av ”Puls” hyllar gruppens samstämmiga klang och musikalitet samt låtarnas igenkännbara texter och lekfulla arrangemang.

AORA vann första pris vid Tampere Vocal Music Festival 2021 i Finland och har tidigare erhållit andra pris vid den tyska vokaltävlingen International A Cappella Contest Leipzig 2019. 2022 tilldelades AORA Kaggen-stipendiet för sång i mindre grupp av sångsällskapet Orphei Drängar.

OM SMILING LIS:

Den multi-facetterade soloartisten och producenten smiling LIS (aka Liselotte Östblom) skapar uppslukande beats, drömska harmonier och psykadeliska texturer med tydliga influenser från hip-hop, RnB, och jazz i elektroniska landskap. Baserad mellan Stockholm och London, skapar hon gränsöverskridande musik där dansanta grooves, improvisation och visuella uttryck möts. Hennes debutsingel RITUALS uppmärksammades i bl.a. EARMILK och beskrevs som “a sublime and soul-grabbing melodic performance”. Med loops, scat, live-skapande och experimenterande från det kommande mixtape albumet ”PROPHECY” (släpps 31 mars) kommer smiling LIS bjuda in publiken till hennes dans.

smiling LIS har uppträtt på IMPRA JAZZ FESTIVAL, London Jazz Festival 2022 och blivit upptäckt av den internationella stjärnan Gregory Hutchinson och är med på hans nya album.

OM ASUKA NAKAMURA – piano

Asuka Nakamura begick sin debut som pianist redan som sexåring i hemstaden Nagoya. Prestigefyllda priser i pianotävlingar som J.P Fresh i Tokyo, Nordic pianocompetition, Danmark och Ljunggrenska tävlingen i Göteborg och Malmö har varvats med solistframträdanden i Sverige och internationellt. Asuka har bla. framträtt med Krakowsymfonikerna i Polen.

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top