Den 1 december 2015 håller Love4Life fd World Aids Day-galan en stjärnspäckad gala i Eric Ericssonhallen i Stockholm med Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren som årets konferencierer.

Förutom ett namnbyte, vänder man blicken mot ett av de mer problematiska områden i världen när det gäller HIV/AIDS. Dessutom samarbetar Love4Life med oss och har därmed möjlighet att ha galan i Eric Ericsonhallen. Årets förmånstagare är den lokala ugandiska organisationen Crane, som i samarbete med Erikshjälpen bland annat arbetar med HIV-situationen i Uganda.

Under kvällen medverkar bland andra Sanna Nielsen, Molly Pettersson Hammar, Smith & Tell, Andreas Lundstedt, Peter Hallström, Diamond Dogs och svenska RENT-ensemblen.

Pengar samlas in genom försäljning av middagsbiljetter till den 1 december, ballonger till det traditionella ballongsläppet, lotter och en auktion i samarbete med Lauritz.com. Den som vill kan också skänka pengar direkt till galan via sms.

Årets gala kommer också med nya perspektiv och vänder blicken mot ett land där HIV/AIDS just nu inte bara är problematiskt utan också alarmerande. I Uganda lever 7.2 % av landets befolkning med hiv. Uppskattningsvis 1,4 miljoner människor, varav 190 000 barn. Det är ett land där människor fortfarande dör av AIDS och där okunskap och bristande information skapar ett läge där siffrorna går åt fel håll:

– I Sverige har de som drabbas goda förutsättningar att leva ett långt liv och där medicin och sjukvård inte nekas någon. Men framför allt så når informationen fram till människor här. Det finns ett stort skyddsnät för barn som drabbas, både i samhället och socialt sett. I Uganda har man ett helt annat läge och där känner vi att vi vill vara med och hjälpa till, säger Peter Englund, grundare Love4life-galan.

Peter Hallström, känd låtskrivare och musiker, och Erikshjälpens nye ambassadör, har initierat ett projekt som ska hjälpa unga människor som på ett eller annat sätt drabbats av HIV/Aids i Uganda.

– När vi fick höra om idén om att bygga en musikstudio på Cranes center i Kampala för att nå barn och ungdomar som på ett eller annat sätt drabbats av HIV/Aids och för att nå ut med budskapen via musiken tyckte vi att det var ett bra och viktigt projekt att stötta, fortsätter Peter Englund.

Biljetter till middag och show kommer att säljas på Billetto. Mer information om galan och galans program hittar du på: www.love4life.se.

Frågor om galan, intervjuförfrågningar med grundare, artister och konferencier hänvisas till Alexander Erwik, alexander@erwikcommunication.com, 0734-48 66 78
För frågor om arbetet i Uganda, kontakta Kent Larsson, Erikshjälpen programkoordinator, Östafrika, 0709-37 33 07, kent.larsson@eriksdevelopment.org