Den 23 oktober är det Eric Ericsondagen som firas med en körsångardag tillsammans med en annan Eriksson, nämligen körprofilen Gunnar Eriksson!

Körsångardagen går av stapeln i den vackra Eric Erisconhallen på Skeppsholmen.

Samma helg arrangeras den fjärde upplagan av den internationella dirigenttävligen Eric Ericson Award i Berwaldhallen med final 24 oktober – så Stockholm kommer klinga av körsång i Eric Ericsons anda på flera platser!

EIC och Sveriges Körförbund bjuder in till en härlig körsångardag med workshops, öppna repetitioner, improvisation och lek – allt under Gunnar Erikssons ledning. Gunnar är en färgstark karaktär i körsverige som under årtionden har utbildat och påverkat många körsångare och hans arrangemang tillhör den svenska körsångsskatten. Gunnar var också god vän med Eric Ericson varför vi vill hylla dem bägge med körsångardagen! Dagen kommer att vandra mellan workshops, konsertliknande inslag och avslutas med en konsert med alla medverkande körer. De alla sjungit Gunnars musik och arrangemang under lång tid och vi kommer få smakprov på en palett av Gunnars rika tonspråk. medverkande:

  • Vono Vocals under ledning av Lone Larsen
  • Klamparekören under ledning av Carin Norrby
  • SUSE (Stockholms Unga Sceninska sångEnsemble) under ledning av Carin Norrby
  • Piano – Harald Svensson
  • Vibrafon – Matthias Ståhl
  • Bas – Pär- Ola Landin

Eric Ericsondagen genomförs med stöd av Region Stockholm, Statens Kulturråd och i samarbete med Kulturens bildningsverksamhet.