Den 19-24 augusti är det åter dags för Musik & Medmänsklighet-festival på Skeppsholmen i Stockholm. Det här blir tredje upplagan och som vanligt är det Eric Ericson International Choral Centre som arrangerar.

Den här festivalen uppmärksammar vad vi gör med musiken och vad den gör med oss. Hur kan vi göra musiken ännu mera angelägen för kören, för dirigenten och för er i publiken på våra konserter? I körfestivalen presenterar vi körer som alla strävar efter att nå fram till publiken med sin konst. Manado State University Choir är mästare på detta och vi är därför mycket glada över att kunna välkomna dem tillbaka för tredje gången.

Fredagens symposium undersöker frågor kring musiken och medmänskligheten med föreläsningar, workshops, panelsamtal och allsång.

En internationell kurs för körledare, CONDUCTING 21C ingår som en del i Musik & Medmänsklighet. Den äger rum den 20-24 augusti, parallellt med körfestivalen.

Ryktet har spridit sig över världen och vi ser nu förväntansfullt fram emot att få genomföra den första C21C-kursen utomlands den 16-21 juni i USA i samarbete med Yale University.

Körfestivalen äger rum i Eric Ericsonhallen den 19, 20, 21/23 och 24 augusti kl. 19.00.

OBS att konserten på lördag 22 augusti inte är i Eric Ericsonhallen, utan i Bullkyrkan.