Loading Events
  • This event has passed.

Eric Ericson International Choral Center och Sveriges Körförbund bjuder in två körer i Sverige att medverka i körserien FolKrÖRelsen i Eric Ericsonhallen, Stockholm, den 14 maj 2023!

Uppsala Vokalensemble Dir Simon Frank

BASTA, scenisk kör dir Åsa Rydman

Uppsala Vokalensemble bildades som en nationskör 1964. Under Stefan Parkmans ledning utvecklades kören som en fristående kör i Uppsalas toppskikt ledd av Simon Frank sedan 2022. Kören har en företrädesvis klassisk repertoar och gör ibland samarbeten med orkestrar och solister.

Kören Basta är en glad amatörkör på drygt 30 korister som leds av Åsa Rydman. BASTAS repertoar lutar åt pop- och rockhållet, men även klassiskt eller schlager. Basta är en scenisk kör som bjuder på sång, vanligen a cappella, samt enklare koreografi. Årets tema är hopp, medmänsklighet och framtidstro, som kontrast till allt mörker i världen.

EIC och Sveriges Körförbund bjuder publiken att möta två ensembler i en gemensam konsert i Eric Ericsonhallen.

Folk®örelsen är en mötesplats för musiken i sig men också en möjlighet för publiken att känna sig hemma i den underbara Eric Ericsonhallen där sången får en extra skjuts av miljön.

EIC och Sveriges Körförbund arbetar tillsammans för att Eric Ericsonhallen som är så särskilt härlig och lämplig för körsång ska vara den plats där hela Sveriges körsångare känner sig hemma!

I körserien FolK(r)ÖRelsen bjuder vi in till kör-möten där olika genres och stil inspirerar sångarna. Både mindre ensembler och större körer välkomnas.

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top