barn-sjunger-for-barn

Barn sjunger för Barn

Sedan 2012 arrangerar Eric Ericson International Choral Centre (EIC) en körserie, Barn Sjunger för Barn, med fyra konserter per år i Eric Ericsonhallen till förmån för Barncancerfonden. Vid de här konserterna delar en musikklass från Stockholmsområdet scenen med en musikklass från någon annan del av landet.

Det startade med målet att samla in 100 000 kr. Nu (2019) närmar vi oss 300 000 till Barncancerfonden.  De här konserterna brukar vara välbesökta och de har blivit viktiga för för landets musikklasser som ett sätt att göra något för sjuka barn samtidigt som det är en möjlighet till utbyte med en annan musikklass som annars inte hade blivit av.

– Vi är så glada för det här samarbetet och vi hoppas kunna fortsätta samla in massor med pengar till det angelägna arbetet med att förebygga och bekämpa cancersjukdomar hos barn, säger Anna Larsdotter Persson, verksamhetschef på Eric Ericson International Choral Centre och initiativtagare till körserien. Barn Sjunger för Barn ingår i EIC:s projekt Musik & Medmänsklighet.

Inlägg om Barn sjunger för Barn

Affisch-barn-sjunger-for-barn-web